Groeten uit Maleisië

Logo

Lees de blogs van:

Bijna al 1 maand in Kuala Lumpur

De tijd vliegt voorbij, ik zit dus inmiddels al bijna 1 maand hier in Kuala Lumpur!

Doordeweeks beleef ik eigenlijk vrij weinig hier, omdat ik alleen maar op kantoor zit. Daarentegen de weekenden, daar probeer ik wel echt veel te ondernemen en hang ik lekker de typische tourist uit. Het verschilt per weekend echt heel erg wat ik ga doen, waar ik zin in heb en wat de mogelijkheden zijn. 

Vorig weekend was het plan om naar het KL Eco Park te gaan, alleen toen ik daar eenmaal was aangekomen kwam het met bakken uit de hemel. Dat is eigenlijk heel normaal hier dat het soms mega hard gaat regenen en dat je de planning even moet aanpassen. Niet getreurd, want ik ben uiteindelijk lekker gaan shoppen en lunchen die dag. 

Verder was de week niet heel bijzonder! Er stond een bedrijfsuitje op de planning maar die was gecanceld. Op stage ben ik inmiddels al helemaal gewend aan hoe het hier gaat en hoe dingen hier gedaan worden. Ook merk ik dat het communiceren mij nu beter afgaat, het was dus puur een kwestie van wennen aan alles en dan uiteindelijk komt het allemaal goed. 

Dan het afgelopen weekend hadden we super lekker weer. Maar jeetjee wat gaan die weekenden hier ontiegelijk snel dat is gewoon niet meer normaal. Vrijdag avond waren wij (mijn huisgenootjes en ik) wat drankjes doen bij een leuke barretje wat een beetje escaleerde en wij iets later thuis kwamen dan we gepland hadden. 

Jupp lekker vroeg uit de veren want, zaterdag ochtend hadden we namelijk een brunch met onze huisbaas om 10:30 gepland. Een typisch Chinees/Maleisische brunch hadden wij voor de kiezen gekregen. En jaaaa daar kan ik zeker wel aan wennen, ik mis voorlopig mijn magere kwark met granola niet hoor. Echt van alles hebben wij gegeten; noodles, soep, croissant met rouw eiwit jam, nog meer noodles, iets met ei, jackfruit en een Kopi Ice (koffie, melk, suiker en veel ijs).  

Op zondag heb ik weer de typische tourist uitgehangen. In de ochtend hadden wij poging 2 en het KL Eco Forest bezocht. Dat is een park midden in het centrum van KL, daar kan je prima wandelen en wat leuke foto’s maken. Laat alleen niet je spullen los of zet het ergens neer, want de aapjes gaan er zo mee van door! Waar ik zeker van heb geleerd is dat ik tegenwoordig overal mijn muggenspray mee ga nemen, ik ben natuurlijk weer helemaal lek geprikt in dat park (de rest had overigens nergens last van het ligt er gewoon aan hoe lekker de muggen je vinden ;)).  

In de middag ben ik er ook nog even op uit gegaan en ben ik langs alle temples en gebouwen geweest in Chinatown. Onderweg ben ik nog een vriendelijke tourtjes verkoper tegen gekomen, dus binnenkort ga ik maar wat plannen om naar Taman Negara (jungle) te gaan.

Deze week loop ik maar 4 dagen stage, want mijn eerste tripje staat op de planning! Vanaf vrijdag tot en met zondag ga ik naar de Cameron Highlands. Als ik terug ben zal ik vertellen hoe ik dat heb ervaren!