Groeten uit Maleisië

Logo

Lees de blogs van:

Dat was het dan.

Umh, ja waar moet ik beginnen. Eerst nog maar even terug blikken naar het weekend. 

Heel gek om dit te zeggen, maar als ik nu terug denk was het onverwachts mijn laatste weekend in KL. 

Het weekend heb ik met nog wat andere vrienden de watervallen bezocht die heel dichtbij KL gevestigd zijn. Van te voren kregen wij al wat tips dat het rustig is helemaal boven op de berg. Nou zo gezegd zo gedaan helemaal naar boven geklommen (gelukkig trappen en af en toe een verdwaald bospad). Eenmaal een plekje gevonden gingen wij gelijk het water in, daarentegen was ik zelf een waterval, het zweet drupte in straaltjes van mij af. Meine gutteee, wat is dat water koud daar, dat was ik gewoon niet meer gewend joh. Wat mij opviel was dat wij eigenlijk de enige toeristen daar waren en dat het dus echt een lokale trekpleister is voor de Maleiers. Ik ben er overigens maar 2 keer in gegaan, toen ik een meneer zag lopen met een MEGA bloedzuiger op zijn kuit was ik gelijk sjaak afhaak en ben ik ook zeker niet meer het water in gegaan. 

Nou en nu begint het dan, het zure gedeelte van mijn Kuala Lumpur avontuur. 

Zoals iedereen wel weet is het corona virus zich goed aan het verspreiden. Vorige week heb ik veel contact gehad met mijn ouders en eigenlijk had ik besloten om te blijven. Ik had namelijk nog geen enkel bericht gehoord van mijn school, dus daar kon ik vrij weinig mee. 

Tot dat ik dus net een besluit had gemaakt, kreeg ik mail, jawel hoor ik moet naar huis. Nou de wereld zakte onder mijn voeten vandaan, wat verschrikkelijk. Ik was er echt flink over de zeik van, waarom nu en waarom overkomt mij dit nou weer? Maar goed dit gun je letterlijk niemand en het is verstandiger om naar huis te gaan. Het is gewoon overmacht en daar kan niemand wat aan doen. 

Daarna ging het eigenlijk verdomd snel, in nog geen 24 uur waren al 4 dikke maatjes van mij vertrokken. Toen begon de ellende ook voor mij om een vliegticket naar AMS te boeken. Dit lijkt nog moeilijker te zijn dan een kaartje voor een Justin Bieber concert of van wie dan ook te fiksen. Maar goed ik heb nu een vliegticket en hopen dat die ook daadwerkelijk gaat. 

Al met Al, hierna kunnen jullie nog een blog van mij verwachten over mijn avontuur in Maleisië met een fantastische terugblik!