Groeten uit Maleisië

Logo

Lees de blogs van:

De eerste week in Kuala Lumpur

Aangekomen in Kuala Lumpur, OMG WARMMM! 

Ik ben met de trein vanaf het vliegveld naar het centrum gereisd en vanaf het centrum werd ik opgehaald door mijn huisbaas wat dus allemaal super goed geregeld was! 

In het appartement verblijven 4 studenten en daar heeft iedereen zijn eigen kamer, badkamer en de gemeenschappelijke ruimtes worden gedeeld. Ook is er een sportschool en een zwembad in het appartementencomplex waar ik verblijf, dus in mijn vrije tijd ga ik mij prima vermaken. 

Toen ik aan kwam was er al een meisje in het appartement die er al een langere tijd verblijft, dus die heeft mij de hele stad en gelijk de belangrijkste plekken in KL laten zien (pinautomaat, telefoonwinkel, supermarkt, kokosnoot kraam etc.)! Die zondag was het ook nog Chinees nieuwjaar dus zijn wij gelijk een hapje gaan eten op ‘straat’. 

De volgende dag heb ik alle handige dingen geregeld, zoals een simkaart voor de telefoon en de Maleisische OV-chipkaart. 

Tip: Alles kan je kopen op NU Sentral (winkelcentrum + treinstation) voor een betere prijs, dus niet gelijk alles kopen op het vliegveld. Er zijn daar verschillende telefoon winkels, ik ben gegaan voor de provider Maxis (Hotlink), een abonnement van 35 RM (€7,80) per maand. Daar zit dan 6GB bij en dan heb ik gekozen voor het ‘Social Red’ pakket dus het gebruiken van social media is gratis en gaat dan niet van mijn MB’s af, lekker goedkoop dus. 

Het is zo fijn dat er dus al iemand was die mij de hele stad heeft laten zien en de belangrijkste spots, dat ik nu het idee heb dat ik er al 2 weken zit, omdat ik al zo veel heb gezien. De Petronas Towers zijn echt tof en daar vlak bij zit een stukje water waar elke dag een show wordt gegeven met water en fonteintjes, dus dat was leuk om ook even gezien te hebben.

Natuurlijk kon ik de Batu caves niet overslaan! Met de trein kan je daar dus heel makkelijk komen vanuit Brickfield (een wijk in KL waar ik woon), dus dat hebben wij toen ook gedaan. Jeetje wat was dat mooi zeg, al die kleuren echt bizar. Het is zeker een aanrader om alle trappen op te lopen, want het uitzicht is heel tof, zeker als je dan ook even naar beneden kijkt en dat je dan ziet dat je toch nog best hoog zit. Eenmaal boven aangekomen zie je een soort platform met nog wat tempels, de geur is daar alleen echt niet te harde (apen poepies, JAK!). 

Tip: Ga naar de Batu Caves op een door de weekse dag tijdens de lunch, dat scheelt enorm veel qua drukte. Neem ook een flesje water mee, want je gaat zweten (en niet zo’n beetje ook). 

De laatste avond die ik nog vrij had nam mijn huisbaas mij en nog een paar andere mee uiteten om echt lokaal te gaan eten. Oftewel heeeeel veel eten bestellen en van alles een beetje proeven en niks opeten. Met handen eten is toch nog wel even een dingetje, daar moet ik wel aan wennen, zeker als je alleen je rechterhand mag gebruiken (met links mag niet!). 

Ik had dus nog een weekje vrij en maandag begin ik pas echt met mijn stage, dus jullie horen weer snel van mij!