Groeten uit Maleisië

Logo

Lees de blogs van:

De eerste week op stage

Nouuuu dit is nog wel even een verhaal als jullie dit dadelijk verder lezen. Afgelopen maandag begon mijn eerste dag op stage. Ik had zondagavond mij nog even van te voren ingelezen over hoe het bedrijf in elkaar zit en op welke locatie het nou precies gevestigd is. 

Nou mijn eerste dag was nou niet bepaald de geweldigste dag van mijn leven, dan merk je pas echt dat het een totaal andere cultuur is. Het begon al toen ik daar aan kwam, ik zag allemaal schoenen staan voor de deur, HUH?! Jupp, iedereen moet dus zijn schoenen uit vanwege de hygiëne! Maar heel eerlijk, het is zoooo relaxed om de hele dag op je sokken te lopen (Ja ik neem sokken mee naar mijn stage, waar je wel niet aan moet denken joh!). Verder was het eigenlijk zoals een normale ‘eerste stagedag’, een beetje rommelig en ik had geen flauw idee wat ik moest doen. Maar goed dat is gewoon even doorzetten en heel sociaal zijn naar je collega’s toe. De tweede dag was echt al gezelliger en leuker, zo ging ik met een groepje lekker ergens lunchen en had ik een ‘standaard’ taak wat ik die dag moest doen. Het is gewoon heel erg wennen hoe het hier allemaal gaat en je moet echt open staan voor alles wat er komen gaat. Maar dat is in elk bedrijf zo, ook als je in Nederland stage gaat lopen moet je ook open staan voor nieuwe avonturen. 

Eigenlijk ging die week zo voorbij, het is natuurlijk wel echt nog even wennen hoe het daar gaat en de cultuur daar, maar dat komt vast goed. Ik ga er vanuit dat de volgende weken soepeler gaan verlopen als ik echt meer me draai daar heb gevonden in het bedrijf! Mijn collega’s zijn overigens echt heel erg aardig en willen vaak helpen als ik het niet begrijp. 

Ik ga trouwens elke dag met de Grab (taxi) naar stage, dit is namelijk gewoon veel sneller (10/20 minuutjes) dan het openbaar vervoer (langer dan 1 uur). Dat gaat prima, mijn tijden zijn van 10:00 tot 19:00 dus dat is telkens net na de spits waardoor het rustig is op de weg. Daarnaast is er een collegaatje die toevallig ook in Brickfields woont dus soms kan ik met haar mee terug rijden, zo leer ik toch weer mensen op een andere manier kennen dan dat je alleen in contact met ze bent in een werkomgeving. 

Ook leuk om te vertellen is dat ik afgelopen woensdag mijn eerste hockey training heb gehad! Ik heb het het nog nooit zooooo warm gehad tijdens een training! Het is wel echt heel tof, de training is elke woensdag en dan wordt er een stadium afgehuurd voor ons. Met ons bedoel ik voornamelijk Nederlandse expats, studenten en een paar meiden uit andere landen. 

De weekenden vliegen voorbij, afgelopen weekend was ik bij een Skylounge iets drinken met uitzicht op de Petronas Twin Towers, echt een heel leuk uitzicht. Dan besef je toch echt wel dat je niet een borreltje zit te drinken in Amsterdam, maar gewoon met heerlijke temperaturen in Kuala Lumpur. Binnenkort ga ik met wat andere meiden nog wat tripjes plannen die langer zijn dan een dag. Er ligt al een hele waslijst klaar met waar wij heen willen, alleen moeten wij nog maar even bekijken of dat realistisch is en hoeveel dagen we vrij krijgen van stage.