Groeten uit Maleisië

Logo

Lees de blogs van:

The Cameron Highlands

Deze week vloog wederom voorbij! Het scheelt zo erg als je maar 4 dagen stage hoeft te lopen en dan lekker van 3 dagen weekend kan genieten! 

Afgelopen dinsdag was ik wezen lunchen met een collega! De ene college wil mij een typisch Chinese gerechten laten eten en de ander zegt weer nee nee je moet pittige krab eten.. okeee lekker veel proeven dus en veel variatie! Eten in Maleisische is wel een een groot ding hier, in Nederland stoppen we snel een bammetje met kaas in ons mond, maar hier nemen ze echt de tijd en gaan ze er lekker op uit! Overigens ga ik niet elke dag er op uit met de lunch, mijn stagebedrijf is niet gevestigd op een plek dat als je de deur uitloopt dat je allemaal eettentjes hebt, maar wij moeten er met een auto heen gaan. Aan de ene kant jammer want ik heb niet zo veel met bestellen en wil gewoon even de benen kunnen strekken (9 uur zitten op een dag… niks voor mij). Maar aan de andere kant als je dan weg gaat met de auto is het wel een uitje, dus dat is wel echt leuk!

Na 4 dagen stage lopen was het dus al weer weekend voor mij en stond op de planning om naar de Cameron Highlands te gaan. 

Met 4 meiden uit het zelfde appartementencomplex gingen wij op stap en hadden wij een busrit voor vrijdagochtend geboekt. Echt prima die bussen hier, hele relaxte stoelen en veel been ruimte! In de middag kwamen wij aan in de Cameron Highlands. Geluk hadden wij zeker; de kamer was vrij dus wij konden gelijk inchecken en snel de koffers dumpen om een restaurantje te zoeken voor de lunch. Na de lunch hadden wij een taxi chauffeur aan de haak geslagen die ons voor 25 RM per uur de hele middag wilde rond rijden! 

De bezienswaardigheden die wij wilden zien waren eigenlijk de standaard dingen die iedereen daar bezocht dus: de theeplantages, bijen boerderij, vlinder boerderij en de aardbeien boerderij. Allemaal heel leuk en aardig maar de theeplantages waren verre weg het mooist en het leukst. 

De volgende dag stond onze wekker om 05:30 om een zonsopgang wandeling te maken. Wij hebben wel nog even gecheckt bij het hostel of dit allemaal mogelijk was zonder gids en het antwoord was, ‘ja, maar wel oppassen voor wilde honden en goed de route in te gaten houden want sommige verdwalen’! Met zaklampen en een rugtas (vol met voedsel en drinken) gingen wij op pad, het was af en toe zoeken naar de weg zeker als je over de hele wandeling (5 uur in totaal) maar 3 wandel/verkeersborden tegenkomt. Al met al wij hebben om 07:15 het uitzichtpunt bereikt en een prachtige zonsopgang gezien tijdens ons ontbijt (culinair hoogstandje: voorverpakte croissantjes die nog verdomd lekker zijn hier). Daarna zijn wij verder gaan wandelen en kwamen we wat plantages tegen met o.a. sperziebonen, koriander en een apart soort vrucht. 

Na de wandeling zijn wij gaan lunchen en hebben wij nog wat watervallen bezocht in de omgeving. 

De laatste dag in de Cameron Highlands hebben wij heeeeeel relaxt besteed. Lekker uitgebreid koffie’tjes gedronken en geluncht. 

Weer een week stage voorbij, wauw de tijd gaat hier sneller dan in Nederland heb ik het idee! Iedereen heeft hier de reisdrang te pakken en iedereen wilt alleen maar tripjes maken in het weekend en het optimale eruit halen. Dus je raad het al wij hebben de volgende trip al weer gepland, op naar Langkawi! Het wordt tijd om even naar het strand te gaan en daar te genieten van het weekend. Om nog wat vrije dagen te besparen gaan wij maar 2 dagen. Zaterdagochtend vroeg vliegen wij naar Langkawi en zondagavond komen wij weer terug.