Groeten uit Maleisië

Logo

Lees de blogs van:

Zon, Zee en strand plus een beetje stage

Het is niet alleen maar feest hier in Maleisië, er moet natuurlijk ook nog aan school gedacht worden. Afgelopen donderdag had ik een telefoontje van mijn stagebegeleider uit Nederland om nog even wat dingen te bespreken over mijn schoolopdracht die ik uiteindelijk moet inleveren. Aankomende week moet ik namelijk ook mijn ‘Plan van Aanpak’ presenteren dus deze week moet er nog even flink gewerkt worden. 

Maaaaar afgelopen weekend was echt heel fijn. Ik en nog een ander meisje uit het zelfde appartenmentcomplex zijn naar Langkawi gegaan. 

Wij hadden een vroege vlucht genomen, dus waren wij al om 11:00 bij het hostel. Gelijk actie ondernomen en een boottocht voor de middag geboekt. Het moment waar ik echt heel erg naar uit keek was eindelijk zwemmen in de zee, jeejtjeee wat was dat fijn! De zee temperatuur is alles behalve koud ook werd er nog gewaarschuwd voor kwallen maar daar hadden wij geen last van. 

In de avond hebben wij eerst een drankje gedaan om de geweldige zonsondergang te bekijken. En als kers op de taart werd er pal voor ons neus nog een huwelijks aanzoek gedaan (was wel schatig hoor, lekker zoet sappig). Als je nog van plan bent om ooit naar Langkawi te gaan raad ik het zeker aan om s’avond lekker biertjes te halen bij een duty free store (onmisbaar) en lekker op het strand te zitten en naar de vuur shows te kijken. 

De volgende dag zijn wij naar de wereld bekende skybridge gegaan van Langkawi. Wij hadden een scootertje gehuurd voor de hele dag, dat is wel echt het meest ideale om je te vervoeren op het eiland. Toen wij eenmaal aangekomen waren op de plek van de brug zijn wij eerst met ski liftjes om hoog getakeld en vervolgens had je een prachtig uit zicht over het hele eiland. 

Nadat we de toeristische trekpleister gezien hadden besloten wij om de rest van de middag lekker op het strand te liggen en genieten van de rust en de zee. Onderweg moesten wij wel nog even stoppen op de weg, hier zijn namelijk geen overstekende ganzen zoals in Nederland, maar er moest nood gedwongen even een grote leguaan/hagedis (+/- 90 cm) oversteken. Aan het eind van de avond hadden wij weer de vlucht naar KL, dus zijn wij er 1 nachtje en 2 volle dagen geweest. Echt prima en zeker de moeite waard zo’n kort tripje. 

Eenmaal terug gekomen in KL moesten we natuurlijk weer gelijk stage lopen, wat een feest. Het liefst lig ik natuurlijk elke dag op het strand, ik was er namelijk al helemaal aan gewend, maar helaas.